Nieuws

Brochure ‘Fysiotherapie bij postpoliosyndroom’ staat online

Het postpoliosyndroom (PPS) ontstaat bij patiënten die decennia eerder acute polio hebben doorgemaakt. Door de zeldzaamheid van PPS is er voor fysiotherapeuten echter weinig informatie beschikbaar over de behandeling en begeleiding van patiënten met deze aandoening.


Lees het hele artikel op: kngf.nl
Publicatiedatum: 05-10-2017


OLVG laat bereiding chemo over aan robot

Een cytostaticarobot heeft in het OLVG in Amsterdam de bereiding van chemotherapie grotendeels overgenomen van de apothekersassistenten. De robot verkleint de kans op blootstelling en geeft de assistenten meer tijd voor complexere bereidingen.


Lees het hele artikel op: Pw.nl
Publicatiedatum: 29-09-2017


Gezondheidsraad: waarom is meer bewegen gezond?

Er is veel gezondheidswinst te behalen als we meer zouden gaan bewegen: het vermindert het risico op verschillende chronische ziekten en verbetert spierkracht en fitheid.


Lees het hele artikel op: Gezondheid.be
Publicatiedatum: 22-09-2017


Openbare les over bewegen naar gezondheid op Hogeschool Rotterdam –

Het is vanzelfsprekend en iedereen weet het: onvoldoende bewegen kan de gezondheid schaden. ‘Zitten is het nieuwe roken’, wordt ook wel gezegd. Hoe kan ervoor worden gezorgd dat mensen écht voldoende gaan bewegen en dit volhouden?


Lees het hele artikel op: Nationaleonderwijsgids.nl
Publicatiedatum: 15-09-2017


Medici moeten kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk.


Lees het hele artikel op: Medicalfacts.nl
Publicatiedatum: 07-09-2017


ZwangerFit extra les!

Vanaf nu is het ook mogelijk om op donderdagavond bij ons een ZwangerFitles te volgen. Deze wordt gegeven door Aina van Etten, in de Rozenburcht van 19:30-20:30. Heeft u vragen? Bel of mail ons dan. Fysiotherapie de Rozenburcht 010-2847365
info@fysiotherapiederozenburcht.nl


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-07-2017


Kinderbekkenfysiotherapie

Hoera geslaagd!!!! 1 september is Helen van Etten geslaagd voor haar Master Kinderbekkenfysiotherapie.
Indien nodig kan ze worden bij gestaan door Marijke Stolk, Kinderfysiotherapeute i.o. (4e jaars) en Boudewijn Scheenstra, Kindermanueeltherapeut


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-07-2017


Erkenning Kinder-manueletherapie

Het Algemeen Bestuur van het KNGF heeft op 4 december jl. een beleidsnotitie aangenomen, waardoor MT voor de leeftijdscategorie 0-18 jaar binnen het domein fysiotherapie wordt erkend. Deze beleidsnotitie hebben wij in samenwerking met de NVMT mogen schrijven. De cursussen worden geactualiseerd en op korte termijn weer geaccrediteerd. Een consequentie van ...


Lees meer »
Publicatiedatum: 24-07-2017