Oefentherapie Cesar – Fysiotherapie de Rozenburcht – Capelle a/d Ijssel
Nieuwe Laan 6 2902BW Capelle a/d Ijssel Tel:010 - 2847365

Fysiotherapie De Rozenburcht

Welkom bij Fysiotherapie De Rozenburcht. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor kwalitatieve en persoonlijke fysiotherapie en daarbij werken wij met effectieve behandelmethodes. Onze enthousiaste therapeuten staan graag voor u klaar.

Adresgegevens

Nieuwe Laan 6
2902BW Capelle a/d Ijssel
Tel:010 - 2847365
info@fysiotherapiederozenburcht.nl

Oefentherapie Cesar

Steeds meer mensen met lichamelijke klachten vinden hun weg naar de oefentherapeut Cesar. Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Ervaringen van cliënten en diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefentherapie Cesar vaak zeer goede resultaten worden behaald.

Waarom oefentherapie Cesar?

Er zijn veel mensen die klachten hebben aan het houdings- en bewegingsapparaat (rug, nek, schouders, hoofdpijn, etc.) zonder dat daar altijd een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor is. De oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. U krijgt inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over-)belasting en spanningen. De oorzaak ligt vaak in een verkeerde houding of onjuist bewegen. U wordt begeleidt en getraind in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.

Persoonlijke begeleiding

Oefentherapie Cesar wordt gegeven in de praktijkruimte en – indien noodzakelijk – bij de patiënt thuis. U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut Cesar aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U leert hoe uw spieren optimaal samenwerken en de gewrichten op de juiste wijze worden belast. Zo leert u zelf met uw klachten om te gaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren. De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde.

Oefentherapie Cesar blijkt voor veel mensen een verstandige investering te zijn in het belangrijkste werkkapitaal wat zij bezitten: hun lichaam!